OPROEP: KORTE STOKHAAR (<6CM) MET ONDERVACHT

Gepubliceerd op 6 april 2021 om 16:45

ACTIE: TANTE WOEF ONTWOLT! geldig in de maand april 2021

Nu het lente is helpt Tante Woef u en uw hond graag om goed voorbereid het warme weer tegemoet te gaan. De vacht van uw hond wordt op een zeer professionele manier gewassen waardoor tevens de huid gevoed en gehydrateerd wordt. Daarna wordt de vacht met een speciale techniek uitgeblazen. Hierdoor zal de ondervacht op een betrouwbare, zachte manier loslaten. Dat is nodig om de huid weer 'lucht te geven' en de vacht kan zijn natuurlijk isolerende functie op deze manier weer optimaal inzetten. Uw hond zal zich letterlijk weer héérlijk in zijn vel voelen en als een jonge pup de zomer tegemoet gaan. (Daarnaast bent u voorlopig weer verlost van al die loslatende haren in huis) Natuurlijk worden ook de oren en nagels niet vergeten!

Neem gerust even contact met ons op voor de "spring cleaning" van uw lieveling! Dan maken we een inschatting van uw actieprijs.

Hieronder wordt omschreven voor welke vachtgroep deze actie precies bedoeld is.

Vachtgroep 2 - korte stokhaar met weinig of veel ondervacht

Vachtbeschrijving

De vacht van deze groep honden is een tussenvorm tussen de kort- of gladhaar (vachtgroep 1) en de stokhaar met haren van ±6 cm lang met ondervacht (vachtgroep 3). De vacht ligt dicht tegen het lichaam aan en is relatief ruw. Deze honden kunnen beter tegen verschillende weersomstandigheden dan de honden uit vachtgroep #1, maar hebben meer last van slechte geuren omdat hun vacht meer natuurlijke oliën produceert. Als de hond lang niet gewassen is geweest kan men een vettige laag voelen op de vacht. De fijne haartjes van de bovenvacht hebben de neiging om zich in stoffen in te weven, en soms ook in de huid.

Verhaarsysteem

Honden met dit type vacht verharen slechts tweemaal per jaar door middel van blokverharing. Bij honden die in koudere klimaten leven kan de ruiperiode heel erg overvloedig zijn.

Voorbeelden: labrador retriever, Mechelse herder, Hollandse herder, chowchow, kortharige sennenhonden, Rhodesian ridgeback, schipperke, Schotse herdershond/collie, västgötaspets/vallhund, ...

 

Vachtgroep 3 - stokhaar met veel ondervacht 

Vachtbeschrijving

De vacht van deze hondenrassen wordt vaak vergeleken met de vacht van de wolf en wordt daarom gezien als de "basisvacht" of "oervacht". Deze vacht is een combinatie van korte, rechte haren en haren van een gemiddelde lengte. De bovenvacht is ruw en stug, terwijl de ondervacht eerder zacht en donsachtig is. Deze ondervacht moet dik en dicht zijn om de honden te beschermen tegen slechte weersomstandigheden. De meeste rassen in deze groep zijn immers spitzen, poolhonden, oertypen en dergelijke honden die van oorsprong in koude en/of bergachtige klimaten leven. Toch kunnen deze rassen ook warm weer tolereren, hun vacht kan zowel warmte vast houden alsook zorgen voor afkoeling en bescherming tegen de zon, daarom wordt het afgeraden deze honden te scheren als deze in een warm klimaat leven.

Verhaarsysteem

Deze honden met dit type vacht verharen slechts tweemaal per jaar door middel van blokverharing.

Voorbeelden: Akita Inu, Alaska malamute, Anatolische herder, Australian shepherd, Australian cattle dog, Beauceron, Duitse herder, Finse spits, Groenlandse hond, kelpie, Noorse elandhond, Samojeed, ...