DIER KWIJT!

Afbeelding van Afbeelding van Jessica Dähne via Pixabay 

OOOOW neeee!!! Uw hond is weggelopen! WAT NU!?

STAP 1 - GEEN PANIEK!

Het beste (en ja ik weet het, gelijk ook het moeilijkste) is om rustig te blijven. Een brein in stress kan minder effectief denken! Dus keep calm & take action.

Het belang van het chippen van uw dier wordt in tijden als deze nog eens benadrukt. Voor meer informatie hierover volgt u de links "alles over chippen" en "chip registreren".

Wanneer uw hond nog niet is gechipt: pak dit gelijk even op!

Wist u dat U in Nederland sinds 1 april 2013 verplicht bent uw hond te laten chippen?! Écht de kleine moeite waard!

STAP 2 - ACTIE!

Check bij de dierenambulance of het dierenasiel bij u in de buurt of iemand uw hond al heeft gevonden of zelfs al veilig binnen heeft gebracht. 

Als uw hond gechipt en geregistreerd is kunt u uw hond tevens als vermist (of gevonden) opgeven bij de volgende instanties:

U kunt er vanuit gaan dat bijna alle dierenartsen en dierenambulances de chipnummers van gevonden dieren als eerste via chipnummer.nl zullen zoeken. Het is dus van belang dat uw correcte gegevens bekend zijn, want alleen dan kan uw huisdier bij u worden teruggebracht.

STAP 3 - SOCIAL MEDIA

Plaats een oproep op uw social media (Facebook, Instagram, etc...) om uit te kijken naar uw hond. Vermeld daarbij de locatie waar u uw hond uit het oog verloren bent, waaraan hij te herkennen is en de manieren waarop men u kan bereiken wanneer iemand uw hond gevonden heeft. Wellicht is het ook verstandig om aan te geven of en hoe men uw hond het beste kan benaderen.

Vergeet niet om ook een update te delen wanneer uw hond weer terecht is.

HONDige tip van Tante Woef

TIP VAN DE DAG op facebook @Tante Woef: SPOTTED! PRO

Deze tag werkt écht heel erg goed en snel! Wanneer de hond gevonden wordt, scan je de waterdichte tag. Hierdoor krijgt de eigenaar direct een bericht met de scan-locatie. Degene die dehond gescand heeft ziet de contactgegevens van de eigenaar en kan connecten on the spot!

Hierdoor kán je de moeite van hierboven omschreven stappen gespaard blijven.

Je koopt de tag onder andere bij Dierspeciaalzaak De Welkoop in Eemnes, scant de barcode op de tag en zet een gratis account op. Geen abbonnements- noch administratiekosten!