De trimbeurt

Wanneer uw hond eraan toe is om zijn vacht te laten verzorgen kunt u hem natuurlijk inplannen bij Tante Woef. Uw erkende & gediplomeerde hondentrimsalon, keurmerkdrager van het Martin Gaus dierenwelzijnskeurmerk. Leest u gerust meer over de kwaliteitseisen van dit keurmerk via deze link

De vacht wordt heerlijk gewassen met een professionele verzorgende shampoo en conditioner die passen bij de individuele vachtsoort van uw hond. Een korte massage is uiteraard inbegrepen tijdens het inwerken van onze producten. Uw hond wordt daarna gedroogd en uitgeborsteld waarna de trimbehandeling kan beginnen. 

 

De trimbehandelingen bij Tante Woef zijn afgestemd op de mogelijkheden en beperkingen van uw hond. Dat betekent dat er gekeken wordt naar het gedrag van de hond op de trimtafel en in bad. De werkmethode wordt aangepast om de hond aan zo weinig mogelijk angst / stress bloot te stellen. Veiligheid en het welzijn van de hond staan daarbij voorop. Dat houdt in dat sommige trimsessies kunnen resulteren in afwijkende prijzen.

 

Om een trimsessie zo vlot mogelijk te laten verlopen voor zowel de hond als het baasje, vraagt Tante Woef uw medewerking:

1) Basisbehoeften

U zorgt ervoor dat uw hond voorafgaand aan onze afspraak is voorzien in zijn basisbehoeften (hij is uitgelaten, heeft voldoende lichaamsbeweging gehad en heeft minimaal 1 uur voorafgaand aan de wandeling en aansluitende afspraak gegeten) 

2) Klit-vrij

De vacht is thuis grondig doorgeborsteld en op klitten gecontroleerd met een grove kam. Klitten zijn zeer pijnlijk voor de hond; het verwijderen echter nog meer. Dat moeten we dus zien te voorkómen. Door regelmatige vachtverzorging thuis geeft u uw hond ook de mogelijkheid te wennen aan zijn noodzakelijke vachtverzorging en voorkomt u pijnlijke klitten. Mocht er onverhoopt toch een klit gevonden worden, dan wordt deze uiteraard vakkundig verwijderd, echter houdt u er rekening mee dat bij meerdere klitten een toeslag gerekend kan worden. Wanneer er teveel klitten worden aangetroffen, kan tevens besloten worden om de hond kort te scheren. Hierover zal Tante Woef u eerst informeren. 

3) Parasiet-vrij

De vacht is parasiet-vrij. Mocht uw hond helaas toch wat reizigers met zich meedragen naar de salon, dan zal hij hiervoor behandeld worden. Zoals u begrijpt, zal ook hiervoor een toeslag gerekend worden. Ons advies is dan ook om uw huis en vooral alle leefgebieden van uw hond (JA, mogelijk ook uw bed en auto) grondig en frequent te behandelen tegen parasieten.